Üdvözlet a megújult honlapon

Tisztelettel köszöntjük Szentliszló község megújult közösségi honlapján.  A legkorszerűbb internetes technológiák megvalósítását lehetővé tevő tartalomkezelő rendszerre épülő webhelyet alakítottunk ki.

Szentmisék időpontjai Szentliszlón

Falukép megújítása

Közösségi ház

Szentliszló község önkormányzata 2012 novemberében közösségi helyiség kialakítására, temetőkerítés építésére, meglévő park fejlesztésére pályázatot nyújtott be. Az MVH a pályázatot 10.552.588 Ft-tal támogatta melyet az önkormányzat 2.849.189 Ft önrésszel egészített ki. A támogatásból a szertárként, raktárként használt épületből közösségi ház került kialakításra. A szépen felújított épület hozzájárult a településkép javításához.

Templomépítés - 1988

szentliszlo_templom.jpg

A templomunk építése és felszentelése idején készült korabeli képek megtalálhatók a Képgalériában a Templom nevű albumban.

A képek összegyűjtéséért köszönet Tubolyné Paragi Beatrixnak, az elektronikus változat elkészítéséért Kiss Ágnesnek.

 

Terménykiállítás

A Szociális Földprogram pályázat részeként, a községben termett terményekből nyílt kiállítás a kultúrotthon kistermében.

A kiállítás képei megtalálhatók a kéápgalériában.

Borverseny - 2009.

Március 15-én, a nemzeti ünnepen rendeztük meg községünkben a hagyományos borversenyt.

Természetesen a rendezvény a nemzeti ünnepre veló megemlékezéssel kezdődött.

A hagyományos borbírálatra - amit 2004 óta minden évben megrendezünk - minden eddiginél több minta érkezett.

Borverseny

A hagyományos Borverseny 2009. évi rendezvényére,

2009. március 15-én

14 órától

kerül sor a

Kultúrotthonban.

 

Községháza és orvosi rendelő avatás

Február 14-én, szombaton délelőtt a dermesztő, szeles hideg idő ellenére népes csoport gyűlt össze falunkban a felújított, orvosi rendelőnek és polgármesteri hivatalnak helyet adó épület avatására.

 

A felújítás, a NYDOP-5.1.1/E-2007-0006 projekt során a Magyar Állam, valamint az Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alapjának finanszírozásával valósult meg.

Szentliszló Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Magyarországi Operatív Program-2007-5.1.1/E támogatás keretében 8.050.825 Ft támogatást nyert el a "Szentliszló községben a Polgármesteri Hivatal és orvosi rendelő akadálymentesítésére". A projekt összköltségvetése 11.501.179 Ft volt. A pályáztatást követően Kozó József kőművesmester, építési vállalkozó végezte a kivitelezési munkákat, rehabilitációs környezettervező szakmérnök bevonásával. A pályázati cél a megvalósítás során maradéktalanúl tekjesűlt. Az épület bővítésre kerűlt, valamint akadélymentesítésre került sor, melynek során a település igényei kielégítésre kerültek. A projekt a támogatási szerződésben meghatározott időszakon belűl kerűlt megvalósításra.

 

Az épületről több képet láthatunk a képgalériában.

 

EU-s támogatással újult meg a polgármesteri hivatal és orvosi rendelő épülete

Bortermelők tanulmányútja Dr. Pálfi Dénesnél

Dr. Pálfi Dénes szíves meghívásának eleget téve augusztus 31-én vasárnap délután a falu bortermelői látogatást tettek a Nemessándorháza melletti szép birtokon.

A látogatás képei megtalálhatók az also-valicka.hu oldal galériájában.

Tartalom átvétel