Községháza és orvosi rendelő avatás

Február 14-én, szombaton délelőtt a dermesztő, szeles hideg idő ellenére népes csoport gyűlt össze falunkban a felújított, orvosi rendelőnek és polgármesteri hivatalnak helyet adó épület avatására.

 

A felújítás, a NYDOP-5.1.1/E-2007-0006 projekt során a Magyar Állam, valamint az Európai Unió, Európai Regionális Fejlesztési Alapjának finanszírozásával valósult meg.

Szentliszló Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Magyarországi Operatív Program-2007-5.1.1/E támogatás keretében 8.050.825 Ft támogatást nyert el a "Szentliszló községben a Polgármesteri Hivatal és orvosi rendelő akadálymentesítésére". A projekt összköltségvetése 11.501.179 Ft volt. A pályáztatást követően Kozó József kőművesmester, építési vállalkozó végezte a kivitelezési munkákat, rehabilitációs környezettervező szakmérnök bevonásával. A pályázati cél a megvalósítás során maradéktalanúl tekjesűlt. Az épület bővítésre kerűlt, valamint akadélymentesítésre került sor, melynek során a település igényei kielégítésre kerültek. A projekt a támogatási szerződésben meghatározott időszakon belűl kerűlt megvalósításra.

 

Az épületről több képet láthatunk a képgalériában.

 

A felújított községházát Sághegyi Gellért, falunk plébánosa áldotta meg.

A felszentelés után Nógrádi László, országgyűlési képviselő avatóbeszédében szólt a kistelepülések fejlesztésének fontosságáról és a nagyvárosoknál élhetőbb életkörülményeket nyújtó falvak lehetőségeiről.

Az avatóünnepség a hideg idő miatt az épületen belül folytatódott.

Az elmúlt 25 év háziorvosi munkájáról emlékezett meg Dr, Ferenczy Sándor háziorvosunk.

A kistelepülések társulásainak lehetőségeit sorolta Halmi Béla, a Dél-Zala Murahíd Letenye többcélú kistérségi társulás, társulási tanácsának elnöke.

Az avatóünnepségről további képeket láthatunk a képgalériában.

Az avatóünnepség után Bapka Mihályné polgármester közös beszélgetésre és ebédre hívta meg az ünneplőket.

Az közös ebédről további képeket láthatunk a képgalériában.

Az ünnepnap előkészítéséről és a segítőkről is találhatunk képeket a képgalériában.